Παρουσίαση του έργου Re-Cov-Er στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Αρχείο video

To Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στις 12:30 το μεσημέρι, η εκπομπή ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, παρουσίασε τη δράση «Re-Cov-Er» της Α΄Ψυχιατρικής Κλινικής, ΑΠΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, η οποία τιμήθηκε για το έργο της με το πρώτο βραβείο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Η κ. Ματρώνη Δικαιάκου συνομίλησε με τον  κ. Ιωάννη Διακογιάννη, Καθηγητή Ψυχιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Διευθυντή της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και την κλινική ψυχολόγο κ. Βασιλική Χολέβα, για το πρόγραμμα “Aνθεκτικότητα στην εποχή της COVID-19” που απέφερε την ευρωπαϊκή διάκριση.

Ο κ. Διακογιάννης αναφέρθηκε εκτενώς στη δράση περιγράφοντας αναλυτικά τις επιμέρους δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν για τους ωφελούμενους και ευχαρίστησε τη διοίκηση του Νοσοκομείου για την αμέριστη συμπαράστασή της. Με ιδιαίτερη θερμότητα ευχαρίστησε όλη την ομάδα των εργαζομένων στην κλινική και τους συνεργάτες που “σε παρά πολύ δύσκολες ώρες πραγματικά έδωσαν την ψυχή τους γι΄αυτήν την προσπάθεια”. 

Η κ. Χολέβα αναφέρθηκε στο ερευνητικό έργο που αποτέλεσε τη βάση για τον σχεδιασμό της δράσης και ανέδειξε χρήσιμα και επίκαιρα δεδομένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *